Tüm Koleksiyonlar
Ödemeler
AB dışındaki alıcılardan KDV nasıl tahsil edilir?
Yazar: Oleksandr Storozhuk
Bir haftadan uzun bir süre önce güncellendi

Alıcı AB dışındaki bir bireyse (B2C), Estonya'da geçerli olan %0 KDV oranını uygulayacağız.

Alıcı AB dışındaki bir tüzel kişiyse (B2B), bu tür hizmetlerin tüketicisinin kendi ülkesinde vergiye tabi bir ticari kuruluş olması koşuluyla %0 KDV oranı uygulayacağız. Bu durumu teyit etmek için zaman zaman uygun destekleyici belgeleri (şirket sertifikası, vergi tescil belgesi vb.) talep ediyoruz.

Birleşik Krallık'ta bulunan alıcılar için KDV

Birleşik Krallık'ta bulunan müşteriler için PRNEWS, PRNEWS'ten hizmet satın alanlardan Katma Değer Vergisi (KDV) alır. Tüm faturalarda ve satın alımlarda geçerli bir GB364276090 vergi numarası ve %20 KDV görünecektir.

Geçerli bir Birleşik Krallık KDV kimlik numaranız varsa ve vergi iadesi almaya uygunsanız, PRNEWS faturanızı HMRC'ye gönderebilirsiniz. KDV kimlik numaranız yoksa, bu iadeleri talep etmek için yerel vergi makamlarınızla iletişime geçin.

Ukrayna'da bulunan alıcılar için KDV

Ukrayna'daki müşteriler için PRNEWS, KDV'siz tek bir vergi mükellefi olan "B2BLOGGER" ticari temsilciliği aracılığıyla faaliyet göstermektedir. Bu, tüm müşterilerin (hem tüzel kişiler hem de gerçek kişiler) KDV oranına tabi olmadığı anlamına gelmektedir.

Bu cevap sorunuzu yanıtladı mı?