Tüm Koleksiyonlar
Ödemeler
AB'deki alıcılardan KDV nasıl tahsil edilir?
Yazar: Oleksandr Storozhuk
Bir haftadan uzun bir süre önce güncellendi

KDV, aşağıdaki işlem türleri için geçerli bir KDV kayıt numarasına sahip olmayan AB'deki alıcılar tarafından ödenir:

• Bilgi/reklam hizmetleri için ödeme.

• Sipariş işleme ücretleri.

Alıcı bir birey ise (B2C), MOSS sistemine göre kendi ülkesinde geçerli olan yerel KDV oranını kendisine uygularız. Örneğin, Estonya'da oran %22'dir, ancak yerel oranın %24 olduğu Yunanistan'daki bir müşteri için %24'lük bir vergi oranı uygulanacaktır.

Alıcı, geçerli bir KDV numarasına sahip bir tüzel kişiyse (B2B), %0 KDV oranı uygulanır ve 196 sayılı Kanun (2006/112/EC sayılı Konsey Direktifi) uyarınca AB'deki işlemler için KDV ters-charge mekanizmasını kullanmanız gerekir. Ters ücret prosedürü yerel vergi makamları tarafından yönetilir. Onlar veya muhasebeciniz, ülkenizde KDV'yi nasıl muhasebeleştirmeniz gerektiği hakkında daha fazla bilgi vermelidir.

Estonya'daki müşteriler için, tüzel kişi (B2B) veya gerçek kişi (B2C) olmalarına ve vergi numarasına sahip olup olmadıklarına bakılmaksızın, %22'lik yerel KDV oranı uygulanacaktır.

KDV Kayıt Numarasının Doğrulanması

KDV Kayıt Numaraları (AB KDV), VIES Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan üçüncü taraf bir hizmet aracılığıyla doğrulanır. Geçerli bir KDV numarası belirttiyseniz ve "Numara geçersiz" hata mesajı aldıysanız, lütfen destek ekibiyle iletişime geçin. Bazen yerel vergi dairesi kayıtları bozulabilir ve bunları geri yüklemek zaman alabilir.

KDV numaranız yoksa ne olur (bazı ülkelerde bir istisna geçerlidir)?

Bazı AB üye ülkelerinde, bir işletmenin AB'deki işlemler için KDV ters ücret mekanizmasını kullanmak için KDV numarasına ihtiyacı yoktur. PRNEWS.IO şu anda sadece gerekli geçerli KDV kayıt numaralarına dayanarak çalışmaktadır.

Seyahat ederken başka bir ülke belirtebilir miyim?

Şu anda hangi ülkede seyahat ediyor olursanız olun, ödeme amacıyla seçtiğiniz ülkenin vergi ikametgahınız olduğundan emin olmalısınız.

Bu cevap sorunuzu yanıtladı mı?